1. (24 x 3) - 14 < K sıralamasında K yerine gelebilecek en küçük doğal sayı kaçtır?

A) 58
B) 59
C) 68
D) 69

2. 12- 17 kg vişne 28 kg şeker ile karıştırılarak 15 kavanoz reçel yapılıyor. Bir kavanozdaki reçel kaç gramdır?

A) 2500
B) 3000
C) 7000
D) 12000

3. Aşağıdaki toplama işleminin çarpma işlemiyle gösterilişi hangisidir? 15+15+15+15+15+15+15+15+15

A) 15x8
B) 15x7
C) 7x15
D) 9x15

4. 16 ton kömürün önce 7800 kilogramı, sonra 6200 kilogramı satıldı. Geriye kaç ton kaldı?

A) 200
B) 20
C) 2
D) 1

5. 1-3,4,0,7 rakamlarından oluşan(dört basamaklı)en küçük tek doğal sayı hangisidir?

A) 4307
B) 3407
C) 7043
D) 7340

6. 2-Aşağıdakilerden hangisi 1750 cm ‘ye eşittir?

A) 1m75cm
B) 1m750cm
C) 17m 50cm
D) 175m

7. 1-Dedem Cumhuriyetin ilanında 3 yaşindaymış.Acaba yaşasaydı 2020 yılında kaç yaşında olurdu?

A) 98
B) 99
C) 100
D) 101

8. 750 YTL’nin önce 250 YTL’si ,sonra geriye kalanın yarısının 100 fazlası harcandı. Geriye kaç YTL kaldı?

A) 50
B) 150
C) 250
D) 350

9. Boşken ağırlığı 1 ton gelen bir arabaya ağırlıkları eşit 4 kişi binince arabanın ağırlığı 1280 kg oluyor. Arabaya binen bir kişinin ağırlığı kaç kg’dir?

A) 55
B) 60
C) 65
D) 70

10. İki sayının toplamı 245,farkı 115 ise,büyük sayı kaçtır?

A) 145
B) 180
C) 190
D) 225

Sitemizde eğitim içerikli etkinlik ve dokümanlar ayınlanmaktadır. Sitemiz tamamen ücretsizdir. Emeğe saygı. DOKÜMAN PAYLAŞ



11. 2750 : 10 = ? işleminin sonucu kaçtır?

A) 275
B) 2750
C) 27500
D) 27,5

12. Her biri diğerinin iki katı kadar olan üç doğal sayının toplamı 756'dır.Büyük sayı kaçtır?

A) 432
B) 430
C) 428
D) 426

13. 9 sayısını kendinden küçük çift sayılara sırayla bölersek kalanların toplamı kaç olur?

A) 1
B) 4
C) 6
D) 9

14. Öğretmen 532 kalemi 38 öğrenciye dağıttı. Her öğrenciye kaçar kalem düşer?

A) 12
B) 13
C) 14
D) 15

15. Bir satıcı 6 kg karabiberi 125gramlık paketlere dolduruyor. Kaç paket karabiber olur?

A) 64
B) 56
C) 52
D) 48

16. 3 ton kömürün 1250 kg’ını yaktık. Kaç kg kömür kaldı?

A) 750
B) 1750
C) 2000
D) 2050

17. 362 625 doğal sayısında 6 rakamlarının basamak değerlerinin bölümü kaçtır?

A) 6000
B) 1000
C) 600
D) 100

18. 3/5 ' ü 603 olan sayının 2/3 ' si kaçtır?

A) 640
B) 650
C) 660
D) 670

19. 1500 litrelik bir su deposuna saatte 30 litre su akıtan bir musluk havuzu kaç saatte doldurur?

A) 300
B) 50
C) 75
D) 30

20. 90 kg un her biri 300 gram olan paketlere konuluyor. Kaç adet 300 gramlık paket yapılmış olur?

A) 27
B) 30
C) 300
D) 3000

2.ARA REKLAM 468x60


CEVAPLAR 1A 2B 3D 4C 5B 6C 7C 8B 9D 10B 11A 12A 13B 14D 15B 16D 17D 18D 19B 20C

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER