1-   2x +3=0  denkleminin kökü,
       3x+2a=3 denklemininde kökü ise a=?

A)15/4     B)15/8       C)3/2       D)-15/4    

2- 2.a.x + 4.y = 2   doğrusu  (1,-2)  noktasından geçtiğine göre  a  aşağıdakilerden hangisidir?

a-) -2  b-) 0   c-) 1  d-) 5

3-Bir anne ile oğlunun yaşları toplamı 58 dir . Beş yıl sonra annenin yaşı oğlunun yaşının 3 katı olacağına göre bu gün anne kaç yaşındadır?
A) 46         B) 30                C)   48                      D)  42

4-İki sayının toplamı 17, kareleri toplamı 145 ise; bu sayıların çarpımı kaçtır?            
a)72  b)140  c)34     d)84
                                                    

5- Tuz oranı %20 olan 30 gram tuzlu su karışımı ile, tuz oranı %15 olan 20 gram tuzlu su karışımı karıştırıldığında yeni karışımın tuz oranı yüzde kaç olur?

A) 18         B) 20          C) 22          D) 24

6-Bir babanın yaşı 29,iki çocuğun yaşları toplamı 16dır. Kaç yıl sonra babanın yaşı çocukların yaşları toplamına eşit olur?
A)10            B)11              C)12                   D)13


7-Bir işi Burak tek başına 18 günde İlker ile beraber 12 günde yapıyor. Buna göre İlker bu işi tek başına kaç günde yapar?
A)485           B)403                  C)20                  D)36

 


8-Ahmet şubat tatilinde çalışmak için test kitabı alacaktır.kitapçıda 6 farklı yayın olduğunu gören Ahmet 2 test kitabını kaç farklı şekilde seçebilir?
A)15         B)20     C)25    D)30

9-Bir dik üçgende dik açının karşısındaki kenar 15cm,kısa kenarlardan biri 12cm ise diğer kenar kaç cm’dir?


        A)5               B)7              C)8            D)9

 

Sitemizde eğitim içerikli etkinlik ve dokümanlar ayınlanmaktadır. Sitemiz tamamen ücretsizdir. Emeğe saygı. DOKÜMAN PAYLAŞ


10-(5.2-1).(4+9.2)  işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


     A)190        B)198       C)218      D)222

11) B açısı dik olan ABC üçgeninin B den geçen BH yüksekliğin uzunluğu 12 cm. dir. AH uzunluğu 9 cm. ise BC nin uzunluğu kaçtır?
a) 10
b) 15
c) 20
d) 25


12) {1,2,3,4,5,6,7} kümesinin boş olmayan alt kümelerinden kaç tanesi tamamen tek sayıları içerir?
a) 12
b) 13
c) 14
d) 15


13) {1,2,3,4,5,6,7,8} kümesinin kaç tane alt kümesinin {1,2,3,4} kümesi ile boş olmayan bir kesişimi vardır?
a)84
b)23
c)832
d)238


14) a sayısı 1 den farklı ve a+b=a.b ise b nin a cinsinden değeri kaçtır?
a)a/(a+1)
b)a/(a-1)
c)a+1/a
d) a-1/a 



15) Bir silindirin taban yarıçapı yarıya indirilir, yüksekliği 20 katına çıkarılırsa bu silindirin hacminde nasıl bir değişme olur?
a) 5 kat azalır.
b) 5 kat artar.
c) 4 kat artar.
d) 10 kat artar.



16) Bir kübün köşelerinden kaç farklı doğru geçebilir?
a) 28
b) 56
c) 12
d) 8



17) x sayısı -1 den farklı ve 2/(2+(2/(1+x)))=3/4 ise x=?
a)11
b)10
c)1
d)-11



18) a ve b sayıları tamsayı olmak üzere a2-b2=13 ise a3-b3=?
a)127
b)91
c)78
d)217


19) 1 den 40 a kadar tamsayıların toplamından bu aralıktaki tek sayıların toplamı çıkarılırsa kaç kalır?
a)204
b)240
c)420
d)402


20) Bir sayının 1/2 sinin 1/3 ünün 1/4 ü 10 ise bu sayının çeyreği kaçtır?
a) 80
b) 60
c) 24
d) 40 

2.ARA REKLAM 468x60


CEVAP ANAHTARI:1-A  2-D  3-A  4-A  5-A  6-D  7-D  8-C  9-D 10-B  11-C  12-D  13-D  14-B  15-B  16-A  17-C  18-A  19-C  20-B



 

 

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER